Dit barn har dræn i et eller begge ører.

Drænet skal hindre væske bag trommehinden og mellemørebetændelse. Dermed sikrer man at barnet kan høre.

Stoppet dræn og øresmerter:

Drænet kan stoppe så det ikke virker og barnet får igen ondt i øret. Du skal have set drænene efter hos ørelægen, evt. egen læge. Hvis der ikke er feber kan man kortvarigt give barnet panodil.

Øre der flyder/lugter:

Med feber:

Det flyder fra øret og barnet er forkølet. At øret flyder betyder at drænet virker. Hvis der er feber skal barnet ses af egen læge eller ørelægen. Hvis der er feber og det er forårsaget af et inficeret øre, skal barnet have penicillin eller tilsvarende. Måske skal der også samtidigt gives øredråber.

Uden feber:

Skylning med eddikevand:

Hvis der ikke er feber kan man skylle øret. Du skal bruge en sprøjte med eddike vand:  1/10 klar hussholdnings/madlavningseddike og 9/10 lunkent vand.                                                                        

Brug en engangssprøjte på 20 ml (apoteket) og skyl øret gentagne gg til det ser helt rent ud. Tør øret med en ren vaskeklud eller papir. Hvis det ikke hjælper i løbet af nogle dage må man have ørene kigget efter hos ørelægen. Hvis det flyder og øret lugter skal man have øredråber hos egen læge eller hos ørelægen. Man skal normalt ikke have penicillin, hvis det kun drejer sig om et øre der fyder. Her hjælper øredråber godt.

Bemærk at et øre med dræn i visse tilfælde kan flyde i ugevis trods behandling med både øredråber og penicillin. Hvis barnet trives er det normalt ikke farligt for barnet eller barnets hørelse. Du kan forsat skylle øret med eddikkevand, men barnet bør ses af ørelægen, der kan pode og undersøge for bakterier.                                                         Og husk: ørelægen har aldrig set et øre der ikke blev tørt til sidst