Denne side er under forberedelse

Der kommer i  senere en oversigt over drænbehandling og specielt de krav der stilles til kontrol af børn før der lægges dræn. Her er dog en kort oversigt.

Jeg lægger dræn på børn fra ca 10 mdr´s alderen i sjældne tilfælde lidt yngre, men aldrig børn på 6-7 mdr. Ikke fordi jeg ikke kan, men fordi der sjældent er indikation for at gøre det. 

Vi lytter til dig og vil gerne hjælpe dit barn, men i den sidste ende er det ørelægen der tager beslutningen, dog altid efter at give dig en forklaring og status på dit barns ører. 

Du kan altid selv påvirke beslutningen, og vælger du ikke at følge ørelægens anbefaling, ophører kontrollerne hos ørelægen. Du kan dog senere henvises igen af din egen læge.

Der kan og vil ofte blive tale om flere kontroller, før der endeligt tages stilling til operation, altså før der lægges dræn. Det er ikke nøl fra ørelægen side, men udtryk for omsorg for dit barn.

Husk:

3 mdr med væske på ører eller 3 gg mellemørebetændelse inden for 2-3 mdr FØR der lægges dræn.

Hos børn over 2 år, vil ørelægen overveje om der samtidigt skal fjerne polypper- forklaring følger. Hos større børn på 3-4 år vil der næsten altid samtidig blive fjernet polypper.

 

mvh Henrik Arentoft, ørelægenihobro.dk